Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Οι κακές συντεχνίες και η αγνή Ελίτ.


Μέρες εορτών και είχα καιρό να γράψω στο blog. Βέβαια οι εξελίξεις γύρω μας τρέχουν και το καυτό θέμα των ημερών είναι η απεργία των καθηγητών κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων και την επιστράτευση των καθηγητών αν επιμείνουν στην απεργία τους...Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά κάνει επίδειξη δύναμης και μιλάει για συντεχνίες στον χώρο της παιδείας με τις οποίες θα συγκρουστεί......

Και εδώ είναι που αναρωτιέσαι αν τόσα χρόνια έπαιρνες ναρκωτικά σε αυτή την χώρα και δεν παρατηρούσες τι γινόταν και τι εξακολουθεί να γίνεται, ή απλά ζούσες στον γαλαξία Ανδρομέδα και προσγειώθηκες ξαφνικά στην Ελλάδα. Γιατί από πότε το σύστημα πολιτικοί και δημοσιογράφοι που ανακαλύπτει παντού συντεχνίες ξαφνικά είναι αθώο και αμόλυντο; Παρουσιάζουν την μοναδική εικόνα στο εξωτερικό, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες είμαστε ένας διεφθαρμένος λαός που έχει την ευλογία να διοικείτε από μια καθαρή και τίμια ελίτ που πολεμάει να φέρει την πρόοδο στους οπισθοδρομικούς Έλληνες. Η συντεχνία της Ζήμενς, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, της διαπλοκής, του Βατοπεδίου, των παραποιημένων στατιστικών της ΕΛΣΤΑΤ, της συστηματικής μεθόδευσης της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ και την ΤΡΟΙΚΑ, των τραπεζιτών που χρεώνουν δις ευρώ τον κρατικό προυπολογισμό μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων για να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές άλλων τραπεζών και τόσων άλλων σκανδάλων. 


Καταρχήν οι δημοσιογράφοι που ανακαλύπτουν διαρκώς συντεχνίες που υπονομεύουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, στους ταξιτζήδες, στους φορτηγατζήδες, τους αγρότες, τους καθηγητές, τους φαρμακοποιούς, τους λιμενεργάτες και πόσους άλλους όλα αυτά τα χρόνια έκαναν κάτι για την δική τους συντεχνία; Όταν ο ένας διακινούσε ως υλικό εκβιασμού το περίφημο DVD του Ζαχόπουλου έκαναν κάτι για να τον αποβάλλουν από τις τάξεις τους; Ακόμα κυκλοφορεί η εφημερίδα του και μάλιστα ο ιδιοκτήτης της είχε συλληφθεί για διακίνηση μαύρου χρήματος ύψους 5 εκατ. ευρώ. Και μετά οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι εγκαλούν τον σουβλατζή, τον περιπτερά, τον εστιάτορα για φοροδιαφυγή. Μήπως έκαναν κάτι για τους δύο συναδέλφους τους δημοσιογράφους του Alpha που επί δύο έτη διέσυραν ως αποκλειστικό υπεύθυνο του σκανδάλου Βατοπεδίου τον Θ.Ρουσόπουλο χωρίς στοιχεία; Γιατί όταν κλήθηκαν στο δικαστήριο να παρουσιάσουν τα στοιχεία αυτά, αγαπητέ αναγνώστη, ζήτησαν μετά από 3 ολόκληρα χρόνια περισσότερο χρόνο για να συγκεντρώσουν στοιχεία εις βάρος του. Καλώς ή κακώς, αθώος ή ένοχος δεν μπορεί να διασύρει έναν οποιονδήποτε άνθρωπο χωρίς αποδείξεις και μετά να ζητάς ενώπιον της δικαιοσύνης επιπλέον χρόνο για να συγκεντρώσεις τα στοιχεία. Είτε τα έχει είτε απλά διαδίδει ψευδείς ειδήσεις. ¨ Όμως και οι δύο δημοσιογράφοι δεν τιμωρήθηκαν και συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Όπως επίσης γνωστός πανελίστας δημοσιογράφος μεγκάλου καναλιού συνεχίζει να μας κάνει πλύση εγκεφάλου με τις περισπούδαστες μνημονιακές φανφάρες που εκστομίζει ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι απολάμβανε παχυλά δωράκια από την Ζήμενς του κου Χριστοφοράκου και πήγαινε δωρεάν να απολαύσει το γκραν πρι το Μοντε Κάρλο και της Μόντσα. Ούτε αυτός τιμωρήθηκε και μάλιστα θυμάμαι ότι το όνομα του σβήστηκε με μπλάνκο από τις περίφημες λίστες.

Αυτή λοιπόν είναι η μια - αγία - καθαρή - και αθώα περιστερά πλευρά της ελίτ που μας διοικεί εμάς τους άξεστους, οπισθοδρομικούς και ανατολίτες Έλληνες.  Τελευταίως μάλιστα μας αποκαλεί και ρατσιστές αλλά ετοιμάζω και για αυτό αρθράκι.

Η άλλη πλευρά είναι αυτή των τίμιων, υπεύθυνων πολιτικών μας, που μας είπαν με στόμφο πριν 4 χρόνια ότι το πάρτι τέλος, λεφτά δεν υπάρχουν και θα πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι γιατί τόσα χρόνια με μισθούς 700 ευρώ ζούσαμε πλουσιοπάροχα. Από πότε αυτοί ενδιαφέρονται για την παιδεία?? Όταν πριν δύο χρόνια πχ ξεκίνησαν τα σχολεία και βιβλία δεν είχαν να δώσουν στους μαθητές με αποτέλεσμα να φτάνουν Χριστούγεννα και οι μαθητές να κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες και αρχεία σε μορφή Pdf? Όταν αποφάσιζαν ετσιθελικά να κλείσουν σχολεία γιατί είχαν υψηλό δημοσιονομικό κόστος ? ¨ Όταν με το σχέδιο Αθηνά έκλεισαν τμήματα σχολών και ΤΕΙ που επέτρεπαν αυτοί οι ίδιοι να υπάρχουν διάσπαρτα σε όλη την ελληνική επικράτεια για να κάνουν δωράκι στην τοπική  οικονομία του νομού που εκλέγονταν, τους φοιτητές και τις οικογένειές τους?? Πάρτε παράδειγμα δύο ΤΕΙ που είναι το ένα στον έναν νομό και το άλλο στον ακριβώς δίπλα. Και αναφέρομαι στα ΤΕΙ Πατρών και Μεσολογγίου.  Έχουν ακριβώς τα ίδια τμήματα σχολών, τμήμα Διοίκησης κ Οικονομίας  Τμήμα Λογιστικής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων - Μηχανικών κλπ. Ποίος ο λόγος ύπαρξης αυτών των δύο ΤΕΙ με ακριβώς τις ίδιες σχολές; Μόνο ένας. Να αυξήσουν την τοπική κατανάλωση του νομού τους οι βουλευτές που εκλέγονταν σε αυτούς. 

Σύγχρονο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Και σε ποίο πανεπιστήμιο θα δώσει αγώνα να μπει ο νέος φοιτητής; Το έχετε σκεφτεί; Σε αυτό που κουμάντο κάνουν οι Φοιτητικές παρατάξεις των κομμάτων της βουλής. Έχουμε το μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη να έχουμε φοιτητικές παρατάξεις που γεμίζουν το χώρο του Πανεπιστημίου με αφίσες για εκδηλώσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, οι θαμώνες των οποίων και οι πιο ενεργοί σε αυτές παιρνούν τα μαθήματα χωρίς ΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, και ο μόνος λόγος ύπαρξης τους είναι να αποτελούν τον προαύλιο χώρο που θα στελεχώσει το κόμμα. Η μήπως διάφοροι πολιτικοί του κοινοβουλίου και υποψήφιοι πρωθυπουργοί δεν πέρασαν από τα έδρανα των φοιτητικών παρατάξεων ??





Ποιοι τις γιγάντωσαν αυτές;;
Ποιοι πήγαιναν και έδιναν ομιλίες παραμονές
των φοιτητικών εκλογών στους εκκολαπτόμενους κομματικούς στρατούς τους;;



Ποίος από όλους αυτούς που είναι σήμερα στο κοινοβούλιο δεν έχει περάσει από τις διάφορες φοιτητικές παρατάξεις ως φιλοξενούμενος ομιλητής;; Είτε της ΝΔ, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε του Σύριζα, του ΚΚΕ, ή του ΛΑΟΣ παλαιότερα. Και είναι οι ίδιοι που σήμερα ουρλιάζουν στα κανάλια ότι πρέπει να καταλυθεί συνταγματικά το δικαίωμα των καθηγητών στην απεργία κατά τις πανελλαδικές.

Η μήπως μόνο για αυτές είναι υπεύθυνοι;; Όταν το πολιτικό συμφέρον το καλούσε πρώτοι - πρώτοι οι πολιτικοί συντηρούσαν και χάιδευαν τα αγαπημένα τους παιδιά του συνδικαλισμού. Εκείνοι μιλούσαν για τα δίκαια αιτήματα των εργατών και των αγροτών όταν τους συνέφερε. Αυτοί έδιναν τις περίφημες επιδοτήσεις στους συνδικαλίστες και τα μέλη της κλαδικής τους. Γιατί ναι μεν καταφέραμε και διώξαμε την χούντα του αστυφύλακα αλλά την αντικαταστήσαμε με την χούντα της κάρτας μέλους της κλαδικής/ νομαρχιακής. 


Υπουργός της ΝΔ ανεβασμένος σε τρακτέρ με γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή της ΝΔ



ΓΑΠ με εκλεκτή παρέα συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σε διαδήλωση




Και ύστερα από όλα αυτά βάζουν μπροστά τον πόνο και τον αγώνα των μαθητών που θα κληθούν μετά τον γολγοθά των Πανελλαδικών να βρεθούν αντιμέτωπα με αυτό το πανεπιστήμιο που έχτισαν και το ποσοστό του 50-60% που είναι η ανεργία στους νέους σήμερα. Για αυτά δεν έχουν κάνει καμία επιστράτευση. Κανείς δεν τους βγάζει στην σέντρα για αυτά και δεν τους ζητά να απολογηθούν. 


Στην Ελλάδα είναι πλέον πεποίθηση για μια μερίδα του κόσμου ότι αν δεν ξηλωθεί από τα θεμέλια αυτό το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο που ζει παρασιτικά εις βάρος μας και ελέγχει κάθε πτυχή δραστηριότητας της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα μπορέσει ποτέ η χώρα να αναπτυχθεί ή να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Μέχρι να το συνειδητοποιήσουν και οι υπόλοιποι θα παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου με την αγνή ελίτ πολιτικών και δημοσιογράφων που μάχεται τις κακές συντεχνίες της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι μόνο οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι δεν μετέχουν σε κυκλώματα και συντεχνίες.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου