Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

The Returned



Είχα καιρό να γράψω στο μπλογκ αυτό. Και επιστρέφω με μια κριτική για την σειρά The Returned. Την σειρά την έμαθα από μια συζήτηση που παρακολουθούσα στη σελίδα του Walking Dead στο Facebook. Μιλούσαν όλοι με τα καλύτερα λόγια. Η σειρά προβάλεται τώρα στις ΗΠΑ, Οπότε έψαξα να βρω περί τίνους πρόκειτε.

Το The returned είναι μια γαλλική παραγωγή (Les Revenants ο τίτλος της στα γαλλικά) του Canal + και αποτελείτε από 8 επεισόδια. Σκοτεινή σειρά, με έντονη πλοκή που εστιάζει στους χαρακτήρες. Οι ηθοποιοί παίζουν εξαιρετικά, η πλοκή του θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας. Το σέναριο δίνει αφορμές για ατελείωτες συζητήσεις, ως προς τι θέλει να πει η σειρά, που οδηγούνται οι εξελίξεις κλπ.



Το σενάριο θέλει σε μια μικρή απομακρυσμένη πόλη της Γαλλίας, να επιστρέφουν μετά από αρκετά χρόνια κάποιοι κάτοικοι. Με την ιδιαιτερότητα ότι οι κάτοικοι αυτοί είναι νεκροί και το αγνοούν. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν θυμούνται πότε και υπό ποιές συνθήκες πέθαναν. Το μόνο που θυμούνται είναι ότι βρέθηκαν να περιπλανιούνται στο γειτονικό δάσος που περιβάλλει μια πανέμορφη λίμνη. Ο πρώτος κύκλος (θα ακολουθήσει ο δεύτερος το 2014) περιγράφει την προσπάθεια επανένταξης αυτών των ανθρώπων στην κανονική ζωή, τις αλληλεπιδράσεις με τους συγγενείς και φίλους που βλέπουν μετά από χρόνια απουσίας. 

Δεν θα συνεχίσω την ανάλυση της πλοκής γιατί αξίζει να το δείτε και οποιοδήποτε βήμα πέρα από τις παραπάνω γραμμές αποκαλύπτει πτυχές της σειράς...Κοινώς spoiler. Αυτό που θέλω να εστιάσω είναι ότι οι Γάλλοι έχουν κάνει άλματα στο σινεμά. Αν πχ με ρωτούσατε πριν 5-6 χρόνια για το γαλλικό σινεμά θα σας απαντούσα ότι μόνο οι κωμωδίες του Λουί Ντε Φινές αξίζουν και ότι σιχαίνομαι τα γαλλικά μελό με την κοπελία να περιμένει στο βροχερό Παρίσι τον πρίγκηπα κρατώντας ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Βέβαια από τότε μεσολάβησε το Point Blac & Les Lyonnes για να αλλάξω εντελώς άποψη. Την σειρά θα την βρείτε στο Ιντερνετ και κυκλοφορεί έκδοσή της με ενσωματομένους αγγλικούς υπότιτλους. Οπότε θα μπορέσουμε να την παρακολουθήσουμε και εμείς που δεν ομιλούμε την γαλλική. 

Κρατώ κάτι για το τέλος. Ενδεικτικό του πόσο μεγάλη προσοχή έχουν δείξει οι γάλλοι στην συγκεκριμένη σειρά. Δείτε το καταπληκτικό web site που έχουν φτιάξει για την συγκεκριμένη σειρά. Πραγματικά εκπληκτικό.

Για όσους δεν εμπιστεύεστε την κριτική μου ιδού και η βαθμολογία του IMDB http://www.imdb.com/title/tt2521668/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου