Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

The weight of chains

Ένα ακόμα ντοκιμαντέρ, που προτείνω. Όπως όλα όσα έχω προβάλει έτσι και αυτό το ντοκιμαντέρ προβάλει μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που γνωρίζουμε ως αληθινή μέσω των ΜΜΕ.
Αξίζει της προσοχής σας γιατί είναι καλογυρισμένο, στηρίζεται σε γεγονότα και αποδείξεις. Άντι κάποιας μέτριας ταινίας μπορείτε να δείτε .....







To Weight of Chains είναι ένα ντοκιμαντέρ καναδικής παραγωγής, σκηνοθετημένο από τον Borris Malagurski.  To ντοκιμαντέρ κριτικάρει τον ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και τις ευθύνες που έχουν στην διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. 


Το φιλμ παρουσιάζει τον ρόλο που έπαιξαν οι δυτικοί στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας σε μικρά εθνικά κράτη. Ο σκηνοθέτης παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η πλειοψηφία του απλού κόσμου επιθυμούσε ειρήνη. Η επέμβαση των δυτικών όμως που τροφοδότησαν τα μίση μέσω ακραίων εθνικιστών οργανώσεων οδήγησε στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.


Η κριτική δεν περιορίζεται μόνο στον ρόλο των δυτικών δυνάμεων. Οι ηγέτες της εποχής όπως ο Σλόμποταν Μιλόσεβιτς, Φράνκο Τουτζμαν, Αλία Ιζετμπέκοβιτς έχουν διαδραματίσει και αυτοί τον ρόλο τους και το φιλμ εξετάζει τις ευθύνες τους.  



Το φιλμ καλύπτει και την απόσχιση του Κοσσόβου, του Μαυροβουνίου και την πορεία των νέων μικρών αυτών κρατών μετά την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Το IMDB του δίνει υψηλή βαθμολογία όπως μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.imdb.com/title/tt1789083/



Το φιλμ με αγγλικούς υπότιτλους για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να το παρακολουθήσει παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου