Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Sons Of Anarchy

Μοτοσυκλέτες, ροκ τρόπος ζωής, πρωταγωνιστές με δερμάτινα γιλέκα ή μπουφάν που έχουν ραφτά πλάτης στα οποία απεικονίζεται ο χάρος να κρατά από την μια ένα Μ16 και από την άλλη μια κρυστάλλινη μπάλα με το σήμα της αναρχίας, δυνατό καστινκ (Charlie Hunnam, Katey Sagal, Kim Coates, Ron Perlman) και αρκετή περιπέτεια συνθέτουν το σκηνικό ενός από τα δημοφιλέστερα σήριαλ που ήδη παίζεται για 6 σεζόν. 


Το sons of anarchy μας έρχεται από τους δημιουργούς του The Shield & The Sopranos και ξεκίνησε να προβάλλεται το 2008.
Αφορά την ζωή ενός κλαμπ μοτοσυκλετιστών με το όνομα Sons of Anarchy. Ή όπως αναφέρονται στο σήριαλ SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club Rosewood Original). Το μέλη του κλαμπ ασχολούνται με το εμπόριο όπλων, την προστασία και ελέγχουν την μικρή πόλη Charming της Καλιφόρνια  Η πόλη είναι φανταστική και το σήριαλ έχει γυριστεί στο Hollywood.



Η ιστορία του θυμίζει σε πολλούς τους διάσημους Hells Angels και η αλήθεια είναι ότι το σήριαλ έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από αυτούς όπως πχ η οργάνωση και η ιεραρχία των Sons of Anarchy. 



Βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Jax Teller, γιος του ιστορικού αρχηγού του κλαμπ John Teller και της Gemma. Η οποία είναι παντρεμένη με τον νυν αρχηγό του κλαμπ Clay. 
Στην ιστορία παρουσιάζονται οι συγκρούσεις του κλαμπ με άλλα κλαμπ,  έμπορους ναρκωτικών, εθνικιστικά - νεοναζιστικά γκρουπ, την αστυνομία αλλά και οι διαφορές μεταξύ των μελών του κλαμπ. 
Σε επίπεδο χαρακτήρων το σήριαλ θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενοι οι ρόλοι και οι προσωπικότητες αρκετών μελών, αν και ξεχωρίζει η katey Sagal ως Jemma και ο Ron Perlman ως Clay. 
Το σήριαλ πετυχαίνει να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών για αρκετά επεισόδια ωστόσο δεν ξεφεύγει από τον κανόνα που θέλει τα σήριαλ να κάνουν μια κοιλιά στην εξέλιξη της ιστορίας. 



Αν και η πρώτη σεζόν απέσπασε αντκρουόμενες κριτικές, από τους ειδικούς του τύπου συκεκριμένα (που ανάθεμά με και αν κατάλαβα ποτέ τι χαρακτηριστικά ή γνώσεις πρέπει να έχει κάποιος για να χαρακτηριστεί κριτικός αυτού του είδους), το σήριαλ βρήκε τον δρόμο του στις προτιμήσεις των θεατών και είναι από τα πλέον επιτυχημένα στις ΗΠΑ.
Το σήριαλ κέρδισε τα βραβεία του TCA το 2010. 
Την πρεμιέρα του 5ου κύκλου παρακολούθησαν 5,37 εκατ. θεατές και η βαθμολογία που του δίνει το IMDB είναι 8,6. 





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου