Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Χατζημαρκάκης : «Τα πάντα θα αλλάξουν στην Ευρώπη »

Αλλά περιμένετε μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Γιατί η κα Μέρκελ παραδέχτηκε πως πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες ανάπτυξης, όμως δεν θέλει να είναι πολύ σαφής πριν από τις εκλογές. Τα πάντα θα αλλάξουν αργότερα.
  Τα ίδια έλεγαν και για τον σοσιαλιστή Ολάντ ότι θα γίνονταν καλύτερα τα πράγματα μετά τις γαλλικές εκλογές......


Απορώ ειλικρινά ποιός δίνει βήμα σε αυτόν τον τύπο και βγαίνει και μιλάει. 
Για όσους δεν το γνωρίζουν ο σπουδαίος ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων έχει κατηγορηθεί για λογοκλοπή στην διδακτορική του εργασία. Κοινώς αντέγραψε. 
Την είδηση μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: http://newpost.gr/post/46519/katigoroyn-ton-xatzimarkaki-gia-klemmeno-didaktoriko/

Δίνει συνέντευξη στο Αχελώος tv (αφού προηγούμενως είχε ριζώσει στον Alpha) και τι μας λεέι;;;; Τα πάντα θα αλλάξουν στην Ευρώπη. 
ΑΝ δεν το πήρε χαμπάρι τα πάντα έχουν αλλάξει στην Ευρώπη. Οχι μόνο στην νότια Ευρώπη που δοκιμάζεται από μέτρα λιτότητας αλλά και στην κεντρική Ευρώπη. Το κυμα των ευρωσκεπτικιστών πχ στην Αγγλία δυναμώνει κάθε μέρα που περνά. Σε ολόκληρη την Ευρώπη κάνουν την εμφάνιση τους ακροδεξία-εθνικιστικά κόμματα που στην ατζέντα τους έχουν έξω οι μετανάστες, επιστροφή στις παραδοσιακες μας αξίες. 

Έχω βαρεθεί όλους τους δήθεν πολιτικούς, που μιλάνε συγκαταβατικά και μας λένε ναι σας καταλαβαίνουμε, είναι δυνατό χτύπημα και φυσικά προκαλεί αντιδράσεις κλπ...Αλλά....Βάλτε σε τάξη τα οικονομικά σας και ακολουθείστε τις οδηγίες. 
Και παράλληλα ομολογεί όπως θα τον ακούσετε παρακάτω στο βίντεο ότι: 

-Η Γερμανία είναι ο μεγάλος επωφελημένος της κρίσης. Εξαιτίας των χαμηλότερων επιτοκίων το Βερολίνο είχε κέρδη 90 δις ευρώ τα τελευταία χρόνια.

-Η πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα με την διαχείριση της βαριάς οικονομικής κρίσης με μια σκληρή λιτότητα, θυμίζει την συνταγή που οδήγησε στην Δημοκρατία της Βαιμάρης που κατέληξε στον φασισμό.

-Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής ή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην Ισπανία δεν λειτουργούν και κανείς δεν είναι υπεύθυνος για την αποτυχία. 

Βέβαια θα πρέπει να δώσουμε και σημασία σε κάποια που λέει όπως πχ

- Η παρέμβαση στο συνταγματικό δικαστήριο της Πορτογαλίας.
- Η συμμαχία των κρατών του νότου (αναφέρεται σε ισπανία και ελλάδα) για να απεγκλωβιστούν από αυτήν την κατάσταση. 

Το τελικό συμπέρασμα όμως είναι ότι από λάδι πολύ και από τηγανίτα τίποτα. Οι πολιτικοί δεν είναι σχολιαστές που βγαίνουν στο γυαλί για να κάνουν διαπιστώσεις. Καλύτερα είναι να τα λένε εκεί που πρέπει και να βρίσκουν λύσεις.
Το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι πολιτικοί (δείτε τον Γιούνκερ πχ) που πάνε στις κάμερες και μας λένε τι?? Ναι σας καταλαβαίνουμε, πονάτε, έχουν γίνει λάθη, είναι σκληρά τα προγράμματα. Και μόλις μπουν στην αίθουσα ψηφίζουν και με τα δύο χέρια τα ακόμη πιο σκληρά και αντιλαικά μέτρα. Μου θυμίζει τις αμερικάνικες ταινίες που έχουν στον δωμάτιο ανάκρισης ένα ταλαίπωρο και σκάνε οι δύο ανακριτές που παίζουν τους γνωστούς ρόλους του καλού μπάτσου και του κακού μπάτσου. Έχεις πχ τον Σόιμπλε στο Γιούρογκρουπ που σου λέει κόψτε μισθούς, κόψτε επιδόματα, βάλτε φόρους. Και από την άλλη έχεις τον Γιούνκερ, τον Χατζημαρκάκη και πόσους άλλους που λένε, ναι σας καταλαβαίνουμε είναι άδικα τα μέτρα αλλά κάντε ότι σας λέει ο κακός μπάτσος για να μην θυμώσει.... 

Το βίντεο με την συνέντευξη εδώ. http://www.youtube.com/watch?v=fcCCBKX_yw4&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου