Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

The Soviet Story



Ένα ντοκυμαντέρ που γυρίστηκε το 2008 και αφορά την άνοδο του κομμουνισμού στην Ρωσία.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία έχει γίνει από τον  Edvīns Šnore και παρουσιάζονται συνεντεύξεις από Ρώσους και άλλους ιστορικούς. Κύριο θέμα του, είναι οι σχέσεις μεταξύ του κομμουνιστικού καθεστώτος της ΕΣΣΔ και της χιτλερικής Γερμανίας πριν αλλά και κατά τις πρώτες ημέρες του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Το Φιλμ απέσπασε πολλές αρνητικές κριτικές στην Ρωσία από οργανισμούς , πολιτικούς και τα ΜΜΕ. Αλλά και οι New York Times στην κριτική τους θα γράψουν:

« Η ταινία δεν είναι μια ψύχραιμη δημιουργία. Ο Κος Snore, ο οποίος είναι Λετονός, και οι υποστηρικτές του (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) έχει προφανώς μια ατζέντα, αν και για  τον περιστασιακό αμερικανό θεατή μπορεί να μην είναι σαφές ποια είναι.»

Το σίγουρο είναι ότι παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε είναι μια πολύ ποιοτική δουλειά που αξίζει να δει κάποιος. Άλλωστε πάντα υποστήριζα ότι αν θες να έχεις ολοκληρωμένη άποψη θα πρέπει να είσαι ανοικτός σε όλες τις απόψεις γύρω από ένα θέμα. Τελικός κριτής είναι ο κάθε ένας από εμάς που κρατάει αυτά που θέλει και απορρίπτει αυτά που διαφωνεί.

Μπορείτε να δείτε το ντοκυμαντέρ στα αγγλικά στον παρακάτω σύνδεσμο.
Το ντοκυμαντέρ είχε προβληθεί (με περικοπές) και από την ΕΤ 1.

http://www.youtube.com/watch?v=cr7J9ErzM6I


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου